Gradska hronika

Republičke inspekcije u Pirotu

Republičke inspekcije u Pirotu su, u proteklom periodu radile “punom parom”. U mnogobrojnim kontrolama sankcionisani su vinovnici nezakonitog ponašanja, izrečene mandatnte i druge kazne.

okrug

-Inspektori rada su, u takozvanim rotacionim kontrolama u prvih deset meseci  u nekoliko gradova  otkrili 426 neprijavljenih radnika. Suočeni sa posledicama, poslodavci su odmah prijavili 366 radnika. Ove nedelje kolege iz Niša su u Pirotu obavile 180 nadzora i otkrile 27 neprijavljenih radnika, i podnele 18 prekršajnih naloga-kaže Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada  .

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije konstatovao je da  su inspektori kontrolisali usaglašenost standarda, odnosno propisa, ali i poštovanje  intelektualne svojine kod trgovaca. Podneto je nekoliko prekršajnih prijava, a oduzeta roba koja se kosi sa ovim pravilima vredi 60.000 dinara.

inspekcije_1

Sanitarna inspekcija na čijem čelu je Leposava Veljković, kontrolisala je objekte za proizvodnju hrane , zdravstvene objekte,  trgovine na malo, kao i kineske radnje.U jednoj radnji su van prometa stavljene igračke, a ukupno su  obavljene 152 kontole, podnete su 5 prekršajne prijave i izrečene 3 mandatne kazne.

inspekcija rada_1

Na incijativu načelnika okruga Dimitrija Vidanovića, kontrolisan je i rad izvođača radova u koritu Nišave. U dogovoru sa izvođačem je rečeno da će kej biti vraćen u prvobitno stanje, a ovih povodom zakazan je i sastanak sa rukvodstvom HE Pirot i predstavnicima “Erozije”.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker