Lokalna samouprava

Renovira se fontana u centru grada

Ekipa Direkcije za izgradnju grada počele su sa radovima na rekonstrukciji fontane na centralnom gradskom trgu na kojoj će biti postavljene mermerne ploče koje su neuporedivo od dosadašnjeg materijala koji je popustio pa je morao biti zamenjen.

ACA_7114_resize

Po rečima direktora Direkcije za izgradnju Branislava Kostića, pod fontane je bio urađen od savremenog kompozitnog materijala ali se tokom tri godine eksploatacije pokazalo da to nije trajno rešenje, a popustio je između ostalog jer je bilo slučajeva da preko njega prelaze kamioni i automobili pa je dolazilo do pucanja.

-Došlo se do situacije da je fontana zbog lošeg poda, postala opasnost za decu koja se tu igraju pa smo doneli odluku da se pod zameni i umesto materijala koji se nije najbolje pokazao, postave mermerne ploče što će biti dugoročno i kvalitetno rešenje. Takođe, radićemo i na sistemu za prečišćavanje vode koja cirkuliše, ugradićemo i hlorinatore i sve to će vodu koja se koristi za rad fontane dovesti na nivo kvaliteta pijaće vode o čemu se mora voditi računa s obzirom da se tu preko leta igraju deca. Takođe, kvalitet vode ćemo redovno proveravati. Biće postavljene i nove modernije mlaznice pa se više neće dešavati da se voda prebacuje oko fontane što je ranije bio slučaj-kazao je Kostić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker