Lokalna samouprava

Renovira se Dom kulture u selu Gnjilan

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, sa zamenikom gradonačelnika Milošem Colićem, danas je obišao radove na rekonstrukciji zgrade Doma kulture u selu Gnjilan. Ovaj objekat, veoma važan za selo, decenijama je bio u očajnom stanju, ali, kada uskoro radovi budu završeni, ponovo će postati mesto okupljanja svih generacija meštana sela Gnjilan.

-Želim da pohvalim MZ Gnjilan, zaista je aktivna, a i fudbalski klub je dosta dobro organizovan. Renovirali smo školu, u višim delovima naselja gde nije bilo kanalizacije, uveli smo kanalizaciju. Ove godine će biti asfaltirana ulica i prema školi i crkvi i radiće se dosta toga. Danas obilazimo rekonstrukciju Doma kulture, nadam se da će on biti rekonstruisan u toku ove godine i biti u funkciji. Trudićemo se vrlo brzo da uradimo projekat i uređenja okolnog prostora, jer ovo selo zaista zaslužuje dobre uslove za život i da se selo uvećava. Vrednost radova je oko tri miliona dinara, uložićemo još 600.000 dinara preko MZ za unutrašnje uređenje-kazao je gradonačelnik Vasić.

Dejan Cvetković, predsednik MZ Gnjilan kazao je da u ovom selu živi preko 2.000 ljudi, sa dosta mladih ljudi.

-Namera je da ova zgrada bude od koristi celom selu, da ljudi imaju gde da se okupe, a renovirane su i svlačionice FK Gnjilan tako da ceo ovaj kompleks je od ogromnog značaja za naše meštane-kazao je Cvetković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker