Gradska hronika

Rekordna realizacija Tigra AD

Oktobra 2015.godine kompanija Tigar zabeležila je rekordnu realizaciju od 311 miliona dinara što je znatno bolje u odnosu na realizaciju iz oktobra 2013.godine, koja je bila dosadašnji rekord i iznosila 299,4 miliona dinara, tako da je ovo novi rekord u poslednje tri godine, kažu u rukovodstvu ove kompanije.

image

Prema rečima generalnog direktora kompanije Tigar a.d. Nebojše Đenadića i najznačajniji finansijski pokazatelji nastavljaju trend poboljšanja. Rast u prvih devet meseci ove godine i podaci iz oktobra pokazuju trend stabilizacije poslovanja  kompanije.

„Posmatrajući rezultate na konsolidovanom nivou u prvih devet meseci ove godine vidi se da se dosadašnji trend stabilizacije poslovanja zadržao i da poslovne odluke koje su donošene, kompaniju Tigar uvode u zonu pozitivnog poslovanja.
Poslovna dobit pre amortizacije (EBITDA) za prvih devet meseci tekuće godine iznosi 127, 5 miliona dinara, dok je u istom periodu prole godine iskazan poslovni gubitak pre amortizacije u iznosu od 87,6 miliona dinara, to predstavlja poboljanje od 215 miliona dinara.

U ovom periodu ukupno ostvareni prihodi od prodaje robe, proizvoda i usluga na konsolidovanom nivou iznose 1,970 miliona dinara, to je 2,36% vie u odnosu na isti period prethodne godine, kada su iznosili 1,925 miliona dinara. U istom periodu su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 1,991 miliona dinara, to je za 2,66% vie u odnosu na isti period prošle godine, kada su iznosili 1,939 miliona dinara.

Konsolidovani poslovni rashodi u iznosu od 2,003 miliona dinara ove godine niži su za 8,49% u odnosu na januar – septembar 2014. godine kada su iznosili 2,188 miliona dinara.
U delu neto rezultata došlo je do poboljšanja, neto gubitak za prvih devet meseci 2015.godine iznosi  317,1 milon dinara, dok je u istom periodu prethodne godine neto gubitak iznosio 863,4 miliona dinara. Evidentno je da je poboljšanje u neto rezultatu za 546,3 miliona dinara.

Uz sve ostale mere koje se preduzimaju, kako na novim proizvodima i tržištima, tako i u delu same organizacije, ovi podaci ohrabruju, ali je činjenica da je pred kompanijom još mnogo izazova i mi se sa time suočavamo svaki dan ali je to danas mnogo lakše nego što je bilo pre izvesnog vremena, zaključuje Nebojša Đenadić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker