Gradska hronika

Rekonstruisana kritična raskrsnica na kružnom putu

Gorući problem na “kružnom putu” gde su se često dešavale saobraćajne nezgode bila je raskrsnica na ulazu u selo Poljska Ržana. U planu i programu Direkcije za izgradnju opštine Pirot za ovu godinu, planirano je rešavanje ovog problema, i ekipe su na terenu ovih dana.

Rzana 2Vrednost radova je oko 2 miliona dinara, a radove izvodi “Preduzeće za puteve” Niš, koje je na sprovedenom javnom tenderu dalo najnižu cenu.

Rzana 3Pre rekonstrukcije krivina je imala kontra nagib, a još je i širina kolovoza bila manja u odnosu na propisanu, i to su glavni razlozi zbog čega je često dolazilo do saobraćajnih nezgoda, i to najčešće kada je vozilo većom brzinom ulazilo u krivinu. Uradili smo sada širu saobraćajnicu, i ispravili nagib u skladu sa propisima. Osim ovoga postavili smo odgovarajuću cev i izgradili potporni zid na kanalu u ovoj raskrsnici – izjavio je danas prilikom obilaska radova, direktor Direkcije, Branislav Kostić.

Meštani sela Poljska Ržana zahvalni su lokalnoj samoupravi što se odlučila da rekonstruiše raskrsnicu, napominjući da je ovaj problem do sada izazvao više od sto nezgoda. 

A.Ć.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Lepo je to i trebalo je to davno da se uradi,ali bilo bi jos lepse kada bi se i ulice u gradu okrpile posle kopanja ovih likova sto su postavljali kablove za telekomunikacije….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker