Lokalna samouprava

Regionalna deponija stabilizovala poslovanje, naredne godine u planu izgradnja drugog tela deponije

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov u intervjuu Pirotskim vestima kazao je da sedam meseci nakon postavljanja novog rukovodstva i zatečenog katastrofalnog stanja, ovo javno preduzeće danas posluje stabilno u svakom pogledu, a radi se i na aktivnostima koje su preduslov za izgradnju drugog tela deponije, koja treba da počne naredne godine, a vrednost tog posla je 2.2 miliona evra.

-Uveden je red u poslovanje Deponije, a i sam krug deponije, koji je bio u katastrofalnom stanju, sada je u izvanrednom stanju, što je preduslov da se bezbedno odlaže otpad. Takođe, počeli smo sa aktivnostima koje su preduslov za izgradnju drugog tela deponije. Predračunska vrednost tog posla je oko 2.2 miliona evra. Najznačajnije za nas je što vodimo maksimalno računa o zaštiti životne sredine pa tako sva istraživanja koja su radili nezavisni stručnjaci pokazala su da mi vodimo računa o zaštiti okoline jer su svi parametri važni za očuvanje životne sredine strogo u granicama normale, čak i dosta ispod maksimalno dozvoljenih vrednosti. Skupština Grada Pirota je usvojila aneks o funkcionisanju Regionalne deponije, u toku su aktivnosti sa ostalim opštinama Babušnicom, Belom Palankom i Dimitrovgradom na usvajanju tog aneksa.

Regionalna deponija Pirot – PIROTSKEVESTI.RS

Imamo uveravanja da će i opštine Babušnica i Dimitrovgrad usvojiti aneks koji će omogućiti reorganizovanje a u cilju bolje efikasnosti rada, jedino još nemamo informacije o tome iz Bele Palanke, ali se nadamo da će i to biti rešeno. Takođe, na osnovu zaključka i odluke Nadzornog odbora, mi smo podneli tri ili četiri krivične prijave za zloupotrebe u funkcionisanju Deponije koje je počinili prethodno rukovodstvo. Ono što je po meni najznačajnije, uspeli smo da međuljudske odnose uskladimo i dovedemo na optimalni nivo tako da mali broj zaposlenih izvršava sve svoje zadatke-kazao je direktor Ivanov Pirotskim vestima.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker