Gradska hronika

Regionalna deponija vodi računa o životnoj sredini

JKP Regionalna deponija Pirot tokom ove godine uradiće sedam različitih analiza ispitivanja kvaliteta životne sredine. Sve ove analize, po rečima Nenada Đorđevića, iz Regionalne deponije, deo su Plana vršenja monitoringa koji je sastavni deo plana poslovanja za 2017. godinu. 

Po rečima Nenada Đorđevića iz Regionalne deponije Pirot uradiće se analize kvaliteta ambijentalnog vazduha sa aspekta koncentracija sumpor dioksida, azot dioksida, čađi i drugih supstanci, zatim ispitivanja sastava deponijskih gasova, podzemnih i površinskih voda, zemljišta i tehničke vode koja se koristi za domaćinstva u okruženju Regionalne deponije.

Nenad Đorđević, Regionalna deponija Pirot

-Rezultati iz četiri izveštaja o ispitivanju  koje je rađeno ispred samog kompleksa Deponije, u neposrednoj blizini prvih vikendica su pokazali da su koncentracije ispod maksimalno dozvoljenih koncentracija, odnosno da deponija nema, odnosno da minimalno utiče na kvalitet zemljišta-kazao je Pirotskim vestima Đorđević i dodao da su i na ostalim tačkama uzorkovanog zemljišta koncentracije analiziranih parametara ispod maksimalno dozvoljenih.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker