Lokalna samouprava

Regionalna deponija: Počelo instaliranje najmodernije automatske meteorološke stanice

U Regionalnoj deponiji Pirot počelo je instaliranje najsavremenije automatske meteorološke stanice koja će, kada ceo ovaj kompleksni sistem bude zaživeo, omogućiti i da se Pirot nađe na mapi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Izvršeba su i prva očitavanja.

Ovaj sistem će od velikog značaja biti i Regionalnoj deponiji Pirota koja će moći još preciznije da prati sve parametre koji se tiču meteorološke situacije. Nabavku ovog kompleksnog sistema omogućila je Ambasada Republike Slovačke u Srbiji. 

-Trenutno se montiraju senzori koji će pratiti sve meteorološke parametre na samoj lokaciji Regionalne deponije Pirot. Pored montiranja senzora u toku dana će se izvršiti i tehnička proba pa će se u Centru za monitoring po prvi put očitati podaci iz Pirota a kasnije će ovi podaci biti deo sistema RHMZ gde će građani Pirota moći da prate vremenske uslove na teritoriji samog grada. Regionalna deponija će imati jasnu sliku o količinama padavina, isparljivosti, brzini vetra, temperaturu pa će se u svakom trenutku ti parametri pratiti neuporedivo kvalitetnije nego što je to slučaj bio do sada-kazao je Nenad Đorđević, izvršni direktor za Tehnički sektor Regionalne deponije Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker