Lokalna samouprava

Regionalna deponija Pirot i SEKOPAK potpisali ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov i direktorka kompanije SEKOPAK potpisali su ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji koji se tiče primarne selekcije otpada u Pirotu.

Po rečima Violete Belanović Koker, direktorke kompanije SEKOPAK, ovaj ugovor će doprineti unapređenju primarne selekcije otpada u Pirotu i edukaciji stanovništva kako se koriste posude koje ćemo postaviti u narednom periodu. Sa Deponijom iz Pirota smo već sarađivali na nekim projektima, ali sa ovim ugovorom krećemo u dublju saradnju kako bi se primarna selekcija otpada podigna na značajno viši nivo-kazala je direktorka Belanović.

Direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov kazao je da je SEKOPAK vodeći operater kada je reč o upravljanju ambalažnim otpadom u Srbiji.

-To nam otvara nove mogućnosti, a sve se nekako logično oslanja na velike napore i brojne projekte koje smo realizovali kao neku vrstu pripreme za ono što nam sledi, a na čemu zadjeno radimo i sa Gradskom upravom Pirot pre svega, ali i sa državom Srbijom, EU i drugim zainteresovanim stranama. Svima nama je cilj i vizija kojoj stremimo da Pirot bude zeleni grad, grad u kome će u punoj snazi zaživeti koncept cirkularne ekonomije, da ne završava svo smeće na deponiju, već da se što je moguće veći deo smeća reciklira u kapacitetima koje gradimo i gradićemo-kazao je direktor Ivanov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker