Lokalna samouprava

Rebalans budžeta donosi još 170 miliona dinara

Odbornici Skupštine opštine Pirot na narednoj sednici između ostalog razmatraće završni račun opštine Pirot za 2013.godinu i rebalans budžeta za tekuću godinu, po kome će se budžet za 2014. uvećati za skoro 170 miliona dinara, obezbeđenih iz viška prihoda iz prethodne godine.

skupstinaOdlukom o budžetu opštine Pirot za 2014.godinu ukupni prihodi i rashodi budžeta projektovani su u iznosu od 1.420.374.000 dinara.

Rebalansom, odnosno Odlukom o izmenama i dopunama Odluke u budžetu dat je predlog visine prihoda i rashoda u iznosu od 1.590.132.217 dinara, što predstavlja povećanje budžeta za 169.758.217,oo dinara.

Ukupan višak prihoda po završnom računu za 2013.godinu je 173.807.314,oo dinara.

Najveći deo rebalansom opredeliće se JP“ Direkcija za izgradnju opštine Pirot“ koje će dobiti skoro polovinu, ili nešto više od 82 miliona dinara.

Direkcija planira da tim sredstvima  reši krpljenje udarnih rupa u selu i gradu, kao i problem odvodnjavanja Visočki put – Gradašnica. Deo navedenih sredstava biće uložen i u veće infrastrukturne projekte, kao što su uređenje dvorišta OŠ „Vuk Karadžić“, uređenje ulaza ispred Omladinskog stadiona, izgradnja vodovoda u selu Ponor, kao i izgradnja ulica i delova ulica i javne rasvete.

Fondu za razvoj poljoprivredu je predlogom opredeljeno dodatnih 8 miliona dinara, na ime subvencionisanja kamate po kreditima i nabavke mehanizacije, kao i sufinansiranje edukacija poljoprivrednika.

5 miliona je opredeljeno i ustanovi „Čika Jova Zmaj“ na ime naknade za smeštaj trećeg deteta, kao i troškova priključka na JP Toplana za vrtiće „Bambi“ i „Lane“.opstinsko vece (2)

Odluku o Završnom računu za 2013.godinu, kao i Odluku o izmeni i dopuni Odluke o budžetu za 2014.godinu, odbornici će razmatrati na sednici lokalnog parlamenta, koja je zakazana za sredu, 30.aprila.

Tekst i fotografije – Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker