Gradska hronika

Razgovarali o mogućnostima saradnje sa Rusima

U sklopu državne delegacije Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koja je proteklih dana boravila u poseti Moskvi, rusku prestonicu posetili su i dr Dragan Kostić, direktor Slobodne zone Pirot i direktor “Tigra” AD Nebojša Đenadić, koji su sa ruskim privrednicima razgovarali o mogućnostima saradnje.

Na najvećem poslovnom forumu održanom do sada u Moskvi  učestvovalo je oko 120 kompanija iz Srbije i isto toliko iz Ruske Federacije. Predstavljeni su konkretni projekti za zajedničke poslove, kooperacije – poljoprivreda, metaloprerađivačka industrija, slobodne zone i razgovaralo se sa ruskim partnerima šta je ono što njih zanima.

Na sednici Poslovnog saveta potpisana je izjava o zajedničkim inicijativama za unapređenje saradnje, a jedna od tih inicijativa je formiranje distributivno-logističkih centara poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u Srbiji i Rusiji, a druga je mogućnost isporuka tih srpskih proizvoda najmanje za deset procenata vrednosti energenata koji se isporučuju Srbiji, kako bi se smanjio deficit na srpskoj strani.

Na forumu su prisustvovli direktor slobodne zone Pirot, dr Dragan Kostić i Nebojša Đenadić, direktor kompanije Tigar a.d. i učestvovali u bilateralnim razgovorima srpskih i ruskih privrednika na kojima su predstavnici ruskih kompanija potvrdili su veliku zainteresovanost za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Rusije i realizaciju zajedničkih projekata.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker