Lokalna samouprava

Raspisan tender za završetak izgradnje linije za sekundarnu separaciju otpada

Gradska uprava Pirot raspisala je tender za nastavak radova na izgradnji linije za sekundarnu separaciju otpada koja se gradi u oviru Regionalne sanitarne deponije Pirot. Vrednost  je 24 miliona dinara, a učešće Regionalne deponije iznosi dodatnih 4.8 miliona dinara.

regionalna deponija pirot

Novac za ovaj važan posao najvećih delom obezbedilo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine, kazao je Pirotskim vestima Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije Pirot.

-Na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine Grad Pirot i Regionalna deponija dobili su 24 miliona dinara, uz učešće Regionalne deponije od 4.8 miliona dinara, a sve za ciljem da se realizuju završni radovi na izgradnji hale za Liniju za sekundarnu separaciju otpada. Reč je o završetku hidroinstalaterskih, elektroinstalaterskih radova, zatim završnim građevinskim radovima u okviru kompleksa Linije za sekundarnu separaciju otpada. Ostaje da se sledeće godine izvrši nabavka neophodne opreme, njena instalacija, nabavka mehanizacije i neophodne opreme za posebne tokove otpada. U toku su razgovori sa Ministarstvom da se ta sredstva, u iznosu od oko 100 miliona dinara, budu deo programa Ministarstva za narednu godinu, čime će se praktično omogućiti realizacija ovog veoma važnog projekta za Regionalnu deponiju Pirot, ali i za Grad Pirot, kazao je Pirotskim vestima direktor Ivanov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker