Gradska hronika

Ranka Savić: Država ima obavezu prema radnicima

Jedan od štrajkača u Prvim maju danas je iz zdravstvenih razloga morao da odustane od  ovog vida protesta, kaže za Pirotske vesti Vladica Marinković, poverenik ASNS i dodaje da još uvek nema nikakvih informacija sa sastanka koji treba da bude održan danas u Ministarstvu privrede.

ACA_3405_resizeDa dodje do sastanka sa ministrom Sertićem i premijerom Vučićem, žele i u Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata, pa je shodno tome juče poslat zvaničan zahtev za prijem kod ministra i premijera, i tokom dana očekuje se povratna informacija.

AHA Mura Prvi maj Pirot nije privatno preduzeće kao što su privatna preduzeća u uređenim zemljama, ova fabrika je kupljena od države uz davanje državnih subvencija. Vlasnica Mojca Lukančič je imala obavezu po Ugovoru za definisani obim investicija koji nije ispoštovan. Država ima obavezu prema ovoj fabrici i njenim radnicima i ne može ih se odreći sa izgovorom da je to privatna firma – izjavila je Pirotskim vestima Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata.

PV

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker