Sport

Rafting na Nišavi masovniji nego ikada

Tradicionalni rafting na Nišavi, koga svake godine organizuje Sportski centar Pirot, danas je održan i po proceni nadležnih iz Sportskog centra Pirot okupio je veći broj učesnika nego ranijih godina.

rafting na nišavi_2

Skoro 150 zaljubljenika u Nišavu koja je danas bila “kao iz bojlera” uživalo je u čarima nišavskih brzaka. Za razliku od prethodnih godina kada je start raftinga bio nedaleko od sela Poljska Ržana, ove godine je zbog završnih radova na izgradnji mosta na Drugom ringu, paralelno sa Železničkim mostom, start bio ispod Železničkog mosta a cilj je bio kod Golemog mosta.

rafting na nišavi_4

Među učesnicima je bilo zaljubljenika u Nišavu od 6 do 60 godina, a pravo oduševljenje učesnika i posmatrača izazvali su baka i unuk, šestogodišnji Andrej i njegova baka šezdesetogodišnja Jasmina.

-Ovo mi je možda poslednja prilika da doživim mladost. Ja sam odrasla na petom i sedmom brzaku. Skakali smo sa obale u reku i uživali u čarima Nišave i želela sam da i moj unuk doživi taj osećaj koji sam i ja imala u njegovim godinama jer kad on poraste možda neće biti ovako-kaže baka Jasmina.

rafting na nišavi_5

Organizator raftinga je po tradiciji Sportski centar Pirot.

rafting na nišavi_6

Filip Filipović, iz Sportskog centra Pirot kazao je medijima da je zbog izgradnje mosta koja je u toku morala biti skraćena staza kako se ne bi učesnici doveli u bilo kakvu vrstu opasnosti.

-Ove godine možda je i najveći broj učesnika. Na gumama su se vozili i po dvoje. Piroćanci su sinoć imali prilike da slušaju Riblju Čorbu, a svi učesnici raftinga su riblju čorbu danas i probali po završetku raftinga-kazao je Filipović.

rafting na nišavi_1

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker