Radovi na kosinama reke Nišave dinamičniji i kvalitetniji

Skoro tri godine je prošlo od početka radova na kosinama korita reke Nišave, koje je ugovorilo JP “Srbija vode” – RJ “Južna Morava”-Niš, u čijoj je nadležnosti reka i njena obala. Kvalitet radova i dinamika, sve proteklo vreme, izaziva veliko nezadovoljstvo kod većine Piroćanaca. Međutim, poslednjih desetak dana primetan je napredak u radovima na bedemima, kako u dinamici, tako i u kvalitetu samih radova. 

Lokalna samouprava iako nema ingerencije nad rekom, apelovala je više puta na naručioce posla i na izvođače, da očekuje kvalitetnu sanaciju, ali i povratak u prvobitno stanje Keja, nakon izvedenih radova.

 

U međuvremu je došlo do promene izvođača radova, i po njihovim rečima završetak radova se očekuje za 60 dana, uprkos čestim padavinama, koje im prave velike probleme.

.

O košenju trave, čistoći, rasveti na Keju, samoinicijativno, iako je to u republičkoj nadležnosti, brine Grad Pirot.

Grad Pirot pokrenuo je i izradu projektno tehničke dokumentacije za uređenje Keja nizvodno od mosta Gazela. Taj posao je u toku i biće završen do kraja godine, a izradu projekta finansira lokalna samouprava.

pirotskevesti.rs

1 Komentar

  1. Vladimir

    17.08.2018. at 00:25

    Kvalitet radova?! Sav šoder, koji im služi da skrenu tok reke u jednu trećinu, kako bi mogli nesmetano da izvode radove, izvođač radova ostavlja u koritu Nišave! Tom prilikom se dubina korita u brzacima sa preko metar i osamdeset centimetara (kod restorana Kej je bila dubina i preko dva metra) svodi na dubinu od svega sedamdesetak centimetara! I gde će sad voda da ide, ako ne može u dubinu? Pa naviše, naravno! Ovog proleća smo bili svedoci izlivanja Nišave samo i samo tamo gde su “uređivali” korito! Pa da li ima nekog sa zdravom logikom među silnim “stručnjacima”? Posle će plaćati drugu firmu da produbi korito…

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar