Gradska hronika

Radovi na kosinama reke Nišave dinamičniji i kvalitetniji

Skoro tri godine je prošlo od početka radova na kosinama korita reke Nišave, koje je ugovorilo JP “Srbija vode” – RJ “Južna Morava”-Niš, u čijoj je nadležnosti reka i njena obala. Kvalitet radova i dinamika, sve proteklo vreme, izaziva veliko nezadovoljstvo kod većine Piroćanaca. Međutim, poslednjih desetak dana primetan je napredak u radovima na bedemima, kako u dinamici, tako i u kvalitetu samih radova. 

Lokalna samouprava iako nema ingerencije nad rekom, apelovala je više puta na naručioce posla i na izvođače, da očekuje kvalitetnu sanaciju, ali i povratak u prvobitno stanje Keja, nakon izvedenih radova.

 

U međuvremu je došlo do promene izvođača radova, i po njihovim rečima završetak radova se očekuje za 60 dana, uprkos čestim padavinama, koje im prave velike probleme.

.

O košenju trave, čistoći, rasveti na Keju, samoinicijativno, iako je to u republičkoj nadležnosti, brine Grad Pirot.

Grad Pirot pokrenuo je i izradu projektno tehničke dokumentacije za uređenje Keja nizvodno od mosta Gazela. Taj posao je u toku i biće završen do kraja godine, a izradu projekta finansira lokalna samouprava.

pirotskevesti.rs

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Kvalitet radova?! Sav šoder, koji im služi da skrenu tok reke u jednu trećinu, kako bi mogli nesmetano da izvode radove, izvođač radova ostavlja u koritu Nišave! Tom prilikom se dubina korita u brzacima sa preko metar i osamdeset centimetara (kod restorana Kej je bila dubina i preko dva metra) svodi na dubinu od svega sedamdesetak centimetara! I gde će sad voda da ide, ako ne može u dubinu? Pa naviše, naravno! Ovog proleća smo bili svedoci izlivanja Nišave samo i samo tamo gde su “uređivali” korito! Pa da li ima nekog sa zdravom logikom među silnim “stručnjacima”? Posle će plaćati drugu firmu da produbi korito…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker