Gradska hronika

Radiće se projekat rekonstrukcije Doma vojske

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja Gradovi u fokusu 2018, podržano je 22 projekta iz isto toliko gradova i opština u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara, saopštilo je ministarstvo. Grad Pirot je učestvovao sa projektom “Kulturom za evropski Pirot”, za koji mu je opredeljeno 4 miliona dinara.

Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu juče je u Beogradu prisustvovao proglašenju onih koji su dobili sredstva na Konkursu.

-Juče je tokom obraćanja na pomenutom skupu ministar Vukosavljević u više navrata pomenuo Pirot, kao pozitivan primer, na naše veliko zadovoljstvo. Grad Pirot će opredeljena sredstva iskoristiti za izradu projektno tehničke dokumentacije za Dom vosjke. Grad je planirao svakako da radi na ovom projektu, ali je dobro što smo finansije obezbedili iz drugog izvora, a ne iz gradskog budžeta. – izjavio je Ranđelović.

Po oceni ministra kulture i informisanja, Vladana Vukosavljevića, kroz pomoć lokalnim samoupravama za razvoj kulturnog života kroz infrastrukturu, rekonstrukcije, adaptacije, obnove, ali i manifestacije doprinosi se da kulturni život u Srbiji bude bogatiji, raznovrsniji i, pre svega, decentralizovan.

Ocenivši da je dobro što su lokalne samouprave pokazale više interesovanja ove godine nego u prethodne dve, ministar je rekao da će se potruditi da sledeće godine bude izdvojeno više od 150 miliona dinara jer smatra da oni to apsolutno zaslužuju.

Vukosavljević je rekao da se efekti pomaka u oblasti kulture, duhovnog uzdizanja pojedinaca i d ruštava ne mogu meriti na dnevnoj bazi, kao što to može u oblasti ekonomije, materijalnog sveta i prozvodnje, što oblast kulture čini izazovnom.

– Ministarstvo kulture i informisanja će nastojati da osokoli i ohrabri i finansijski i stručno svaki projekat u oblasti kulture koji je vredan – poručio je ministar i dodao da ćemo rezultate tih zajedničkih napora videti u godinama koje dolaze jer moraju da se osete njihovi efekti na celo društvo.

Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker