Ostale vesti

Put ka Ponoru u katastrofalnom stanju

Povodom činjenice da se državni put Pirot-Ponor (državni put 2. reda) i državni put Pirot-Blato (državni put 1b. reda) nalaze u veoma lošem stanju, opština Pirot obaveštava javnost da je upravljač državnih puteva – JP “Putevi Srbije”( shodno članu 8. Zakona o javnim putevima) jedino nadležno za održavanje ovih puteva, navodi se u današnjem saopštenju Inforamtivne službe SO Pirot.

put ka planinarskom domu koji ce biti rekonstruisanJoš 22. 7. ove godine upućen je dopis od strane opštine Pirot u kome se od ovog preduzeća traži da rehabilituje puteve ka ovim selima a sve u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja. To je poslednji u nizu dopisa kojim se apelovalo na upravljača državnim putevima, s obzirom da opština Pirot po zakonu nema ovlašćenja da vrši radove na rekonstrukciji, presvlačenju, letnjem i zimskom održavanju državnih puteva. Posebno je u lošem stanju put ka selu Ponor, koji se u poslednje vreme koristi kao alternativa magistralnom putu Niš-Pirot imajući u vidu da zbog miniranja kod sela Čiflik dolazi povremeno do potpune obustave saobraćaja na magistralnom putu.

Osim upravljaču nad ovim putevima JP “Putevi Srbije”, opština Pirot je uputila dopise i Ministarstvu saobraćaja kao i Upravnom okrugu Pirot.
Još jednom apelujemo da se shvati ozbiljnost gore pomenutog problema i da se preduzmu adekvatne mere.

tekst i foto-ilustracija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker