Gradska hronika

Prvomajci nastavljaju štrajk u ponedeljak

Danas je istekao i drugi rok koji je Ministarstvo privrede Republike Srbije dalo Mojci Lukančič za uplatu 5 miliona eura i dokapitalizaciju “AHA Mure – Prvi maj”. Pomenuta sredstva nisu uplaćena.

ACA_0157_resizeStupili smo danas u kontakt sa predstavnicima Ministarstva, ali ništa novo i dobro nismo čuli. Stvari su nepromenjene, nije uplaćen novac za dokapitalizaciju, iz nepoznatih razloga nije održan najavljeni sastanak Ministarstva i predstavnika SBER i SID banke, tako da nije potvrđena druga varijanta, koja je planirana, ako propadne prva – dokapitalizacija – izjavio je Vladica Marinković, poverenik ASNS-a i najavio da će se od ponedeljka znatno radikalizovati štrajk.

Račun “AHA Mure – Prvi maj” je od petka u blokadi, što dodatno otežava situaciju.

Čekali smo obećanu pomoć Ministarstva i uspeli da od maja održimo proizvodni proces, ali mi već od ponedeljka nemamo uslova za nastavak proizvodnje. Račun nam je blokiran od strane EPS-a na tri miliona dinara, ali taj iznos će biti mnogo veći, već u ponedeljak kada će Poreska uprava znatno povećati iznos blokade. To znači da svoje obaveze nećemo moći da servisiramo – kazao je finansijski direktor pirotske fabrike, Slaviša Svilarov.

Tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker