Gradska hronika

Prvomajci dobijaju po 180.000 dinara

Direktor Fonda solidarnosti Srbije  Jablan Obradović, danas je u Gradskom Samostalnom sindikatu na čijem je čelu Rodoljub Ćirić, potpisao 184 ugovora o isplati devet minimalnih zarada sa isto toliko radnika firme “Aha Mura-prvi jmaj” u stečaju.

jablan-i-rodja

Narednih dana i meseci, sledi potpisivanje identičnih ugovora sa svih 1300 radnika nekadašnje perjanice srpske privrede, a za isplate pomenutih prinadležnosti koje u proseku iznose po 180.000 dinara iz Fonda solidarnosti bićće utrošeno oko 60 miliona dinara.

prvi-ugovori

-Mi smo budžetska ustanova i na našem spisku ima oko 5.500 radnika kojima ćemo isplatiti zaostala primanja. Tu su pored ostalih “Prva petoletka”, fabrikra akumulatora iz Sombora i slični giganti. Samo za isplatu “prvomajaca” utrošićemo ceo godišnji buđžet-rekao je Obradović.

prvi-ugovori1

Rodoljub Ćirić, predsednik Gradskog sindikata u Pirotu, čijim posredstvom su i obezbeđene isplate, kaže da je na ovaj način povraćena vera radnika u Fond i da će uopšte dobiti svoje prinadležnosti. Osim isplate, radnicima će biti uplaćeni i porezi i doprinosti za 22 meseca, tako da neće imati rupe u stažu-precizirao je Ćirić.

prvomajci

-Najveći broj radnika, će novac koji se očekuje za nedelju dana, upotrebiti za vraćanje dugova, isplatu komunalnih računa i slične troškove-rekle su Pirotskim vestima Dušanka Radovanović i letka Vlatković, prvomajke sa stažom od tridesetak godina. One napom inju da bi bilo najbolje da   svi dobiju posao kod novog vlasnika fabrike, pošto su sada praktično na ulici.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker