Gradska hronika

“Prvi maj” opet na prodaju!

Stečajni upravnik kompanije “Aha Mura-Prvi maj”, oglasio je za19.setembar drugu prodaju ovog preduzeča u stečaju, po početnoj ceni od 293,93 milina dinara.

prvi maj

Na prethodnom javnom nadmetanju u Privrednom sudu u Nišu, kada je cena bila 315,5 miliona dinara, nije bilo zainteresovanih kupaca. Kako je objavljeno u oglasu lista “Novosti”, prodaje se celokupna imovina ove  firme, koju je u stečaj povukla matična kompanija “Mura” iz Murske Sobote, vlasništvo Mojce Lukančič.

prvi maj pogon

Lukančičeva je 2012. godine  po ceni od 2,1 milion dinara kupila “Prvi maj”, za koji je dobila i subvencije države Srbije u iznosu od 6.6 miliona dinara. Nakon stečaja bez posla je opstalo oko 1340 radnika.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Postovani,oko prodaje AH Mura Prvi maj treba da se zna da ova firma nemoze da se prodaje a i Vi napominjete u tekstu da se prodaje kao vlasnistvo Mojce Lukancic,jer se tu preslo preko cinjenice da gospodja Lukancic nije ispunila ugovor oko prodaje saVladom Srbije,iako je dobila velike pare subvencija,ali eto tako je danas u Srbiju sve se rasprodaje bud zasto,sve ono sto su radnici gradili i stvarali godinama ,ali dana je to vrlo tesko dokazati i objasniti jer kada se stave katanci i radnici isteraju iz svoje mogu da rade to sto rade.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker