Lokalna samouprava

Prvi do Časnog krsta doplivao Željko Mitić

Jedanaesti put za redom u Pirotu je organizovano nadmetanje za Časni krst, a među sedamdesetak odvažnih mladića, najbrže je do krsta doplivao dvadesetšestogodišnji Piroćanac Željko Mitić, profesor fizičke kulture._DSC7128_resize

Mitić je ovu pobedu posvetio svom pokojnom ocu Branislavu Mitiću, čuvenom sportisti koji je ostao upamćen između ostalog i po tome što je biciklom putovao čak do Kine.

_DSC7097_resize

-Ova pobeda mi puno znači. Bavim se plivanjem, idem u crkvu, imam brata u manastiru i skačem u vodu na Bogojavljanje svake godine-kazao je Mitić.

_DSC7082_resize

Među plivačima je bila i jedna devojka, Piroćanka Sanja Antić, kojoj je ovo druga godina zaredom kako pliva za Časni krst.

-Prošle godine sam se odvažila na plivanje kako bi dala podršku svojim sinovima, a ove godine sam odlučila da to uradim zbog sebe, čisto da potvrdim svoje mogućnosti i verujem da ću svake godine plivati što preporučujem svima-kazala je Antićeva._DSC7067_resize

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić zahvalio se svim plivačima, posebno devojci Sanji Antić, koja se odvažila da pliva za Časni krst, ali i svim Piroćancima koji su u ogromnom broju došli ovde.

-To je  signal da se vraćamo tradiciji. Nadam se da ćemo se tako i u drugim sferama obnoviti. Ako ovo znači duhovnu obnovu, a pokazalo se da smo prošle godine imali više beba u Pirotu nego preprošle, nadam se da ćemo nastaviti u tom duhu-kazao je Vasić.

_DSC7052_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Želim ovom prilikom da zahvalim i čestitam svim momcima koji su se nadmetali za Časni krst i koji su hteli da me puste da ja budem krstonosac ove godine. Za mene je svako pobednik ko udje u vodu na ovaj dan i ja znam da sam prevazišla svoje sposobnosti. Posebne čestitke upućujem krstonoscu Željku Mitiću i mom sinu Urošu Antiću . Srećna sam što sam deo tima. Bog vas blagoslovio!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker