Gradska hronika

Prvi asfalt na Istočnom kraku Koridora 10

Na deonici Crvena Reka-Čiflik danas je počelo prvo asfaltiranje na Istočnom kraku Koridora 10. Prvih 2,4 kilometara asfalta biće završeno u narednih nekoliko dana, izjavio je Pirotskim vestima direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović._DSC4377_resizeOsim direktora Đurovića, radove je obišao i ministar saobraćaja Aleksandar Antić koji je kazao da je ovo veliki dan je se na autoputu ka Pirot postavlja prvi asfalt posle 20 godina.

-Deonica je jako zahtevna, ima 14 mostova. Ipak, ohrabruje činjenica da je grčki “Aktor” ispunio obećanje da će prvi kilometri na ovoj deonici biti asfaltirani početkom decembra. Ova deonica dugačka 12,6 kilometara treba da bude završena do oktobra naredne godine i mi ćemo se potruditi da tehnički rešimo pitanje saobraćaja kako bi deonica mogla da se pusti u saobraćaj tokom 2014. godine-izjavio je ministar Antić._DSC4389_resize

-Ja sam uveren da će ceo istočni krak Koridora 10, do granice sa Bugarskom, biti završen po planu do kraja 2016. godine-izjavio je Đurović.

_DSC4379_resize

On je specijalno za Pirotske vesti kazao da kompanija “Aktor” trenutno izvodi radove i na tunelu Sarlah na ulazu u Pirot.

-Tunel je dužine 465 metara i “Aktor” će na njemu raditi tokom cele zime. Narednih dana očekujemo da počnu sa bušenjem tunela i da nastave da rade punom parom tokom cele zimske sezone-kazao je Đurović._DSC4370_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker