Gradska hronika

Prve velike investicije posle šest godina

Danas su u Pirot stigla dva kamiona-tegljača i dve poluprikolice koje je za potrebe svog Poslovnog servisa nabavila Korporacija “Tigar” ad. Reč je o investicije vrednoj oko 250.000 evra, koja predstavlja prvu veliku investiciju u poslednjih šest godina, kažu  u rukovodstvu “Tigra”._DSC1812_resize

Po rečima direktora Poslovnog servisa u Korporaciji “Tigar” ad, reč je o najsavremenijim vozilima sa motorima koji zadovoljavaju standarde “Euro 6”.

-Ovo su prva vozila koja zadovoljavaju ove standarde u Srbiji. Ovom investicijom dobili smo mnogo, najpre ostvarivaćemo značajnu uštedu u potrošnji goriva, plaćaćemo manje putarine u EU, gde su putarine manje za vozila koja zadovoljavaju ovako rigorozne standarde kao što je “Euro 6”, a otvaraju nam se i mnoge mogućnosti za dobijanje unosnih poslova u međunarodnom transportu što je takođe od velikog značaja na našu kompaniju-kaže direktor Pančić.

Direktorka Sektora za komunikacije u Poslovnom servisu Nataša Pop-Krstić kaže da je ova investicija još jedan od znakova oporavka kompanije koja je prošlu poslovnu godinu počela sa blokadom računa i obustavljenom proizvodnjom.

-Uspeli smo da pokrenemo proizvodnju i da definišemo delove korporacije koji su od vitalne važnosti za dalji opstanak osposobimo da posluju na zahtevnom tržištu. Tigar Poslovni servis jedna je od celina unutar korporacije koja je uspela da sa manjom promenom u poslovnoj politici dostigne zdrav sistem poslovanja. Tako je u 2013. godini Poslovni sistem iskazao pozitivan neto rezultat u iznosu od 13 miliona dinara što je u odnosu na iskazani gubitak u 2012. godini od 7 miliona dinara veliki uspeh-kazala je direktorka Pop-Krstić.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker