Obrazovanje

Prve aktivnosti na realizaciji projekta “Premošćavanje kultura” – Festival dečjeg dramskog stvaralaštva

U Akademiji tehničko – vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Pirot održan je Okrugli sto i diskusija povodom početka realizacije projekta “Culture bridging festival” – Festival premošćavanja kultura. Projekat ima za cilj da okupi sve obrazovne institucije na teritoriji Pirotskog okruga i pokrene Festival dečjeg stvaralaštva povezujući na taj način mlade svih nacionalnosti u zajedničke kulturne aktivnosti. U radu Okruglog stola učestvovali su, pored predstavnika Akademije – Odsek Pirot, konzul Republike Bugarske u Srbiji, Dmitar Canev, predstavnici lokalnih samouprava i obrazovnih ustanova Pirotskog okruga.

Prof. dr Emilija Popović, rukovodilac Odseka Pirota Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija Niš, kaže da je današnjim događajem označen početak realizacije projekta “Premošćavanje kultura” koji finasira Republika Bugarska.

“Ovo je samo nastavak onoga što mi uveliko radimo, to jest, brinemo o razvoju mladih bez obzira na njihovu pripadnost. Danas predstavljamo projekat, odnosno, tražimo partnere za učešće u realizaciji. Sama realizacija podrazumeva izradu scene, lutke, a kao kraj, ili benefit ovog projekta biće Festival dečjeg dramskog stvaralaštva na kojem će učestvovati svi koji to požele, odnosno koji se uključe u dramske, scenske, muzičke, likovne i ostale radionice koje organizujemo u okviru projekta” – izjavila je prof. dr Emilija Popović.

Festival premošćavanja kulture je prvi projekat koji je Akademija – Odsek Pirot dobila od Ambasade Bugarske. Konuz Bugarske u Srbiji, Dmitar Canev, koji je učestvovao u radu Okruglog stola rekao je da je ovo važan projekat koji širi dobre odnose dveju zemalja i delatnost rada Akademije. Očekuje da projekat bude uspešno realizovan. Predviđeno je da projekat bude realizovan sredinom 2024. godine održavanjem Festivala dečjeg dramskog stvaralaštva.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker