Gradska hronika

Protest zbog najavljenog gašenja Saobraćajno-školskog centra

Danas je na saobraćajnom poligonu u okviru Saobraćajno-školskog centra, u znak protesta zbog najavljenog gašenja, održan javni čas, kako bi se skrenula pažnja na značaj postojanja ovog centra. Osnovna pravila o saobraćaju zahvaljujući postojanju Saobraćajno-školskog centra naučilo je preko 30.000 mališana iz Pirota.

Kako su najavili iz Ministarstva prosvete, a to potvrdio i tokom nedavne posete načelnik Školske uprave u Nišu, odluka o gašenju SŠC u Pirotu doneta je zbog racionalizacije jer u budžetu nisu predviđena sredstva za finansiranje Centra koji ima samo jednog zaposlenog.

poligon

Dalibor Živković, predavač u Saobraćajno-školskom centru, kazao je da ovaj centar postoji 27 godina i da za to vreme nijedan mališan u Pirotu nije stradao u saobraćajnoj nezgodi.

-Slali smo u više navrata dopise sa obrazloženjima o važnosti postojanja ovog centra, ali za sada nema reakcije iz nadležnog ministarstva. Verovatno smo jedinstveni grad u Srbiji u kome 27 godina nijedan mališan nije stradao u saobraćajnoj nezgodi i tu se vidi ogromna vaspitna uloga našeg centra jer osim dece od 7 do 14 godina starosti, osnovna znanja iz saobraćaja ovde stiču i predškolci-kazao je Živković i dodao da postoji spremnost opštine Pirot da pomogne da ipak ne dođe do gašenja Centra.

Školskom času je prisustvovao i načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović koji je kazao da razume potrebu države za racionalizacijom, ali, kada je reč o životima dece, ništa nije skupo.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić već je izjavio da je opština spremna da finansira postojanje Centra, ali da je za to neophodna saglasnost države, odnosno nadležnog ministarstva.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker