Gradska hronika

Propao pokušaj pokretanja proizvodnje, sindikati mole državu za pomoć

U današnjem saopštenju reprezentativnih sindikata kompanije AHA Mura Prvi maj iz Pirota upućen je još jedan apel državi da pomogne ovoj kompaniji. Pokušaj pokretanja proizvodnje početkom marta uprkos velikim naporima menadžmenta je propao jer, kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo privrede nije blagovremeno dalo pismo podrške, što je bio zahtev ino-kupaca, nakon čega su oni ugovorene količine prebacili u druge fabrike.

prvi maj pirot

Svesni smo da nismo radnici železare, petrohemije ili druge strateški važne kompanije ali smatramo da fabrika koja zapošljava 1.300 radnika i koja prehranjuje 5.000 porodica ne sme da bude manje značajna državi od bilo koje druge kompanije. Zbog toga želimo da smo svi isto vrednovani i da imamo ista prava, da Država podjednako brine i tretira zaposlene bez obzira da li su oni u Smederevu, Kragujevcu, Priboju, da se ne osećamo kao radnici drugog reda ” samo zato što radimo u tamo nekom Pirotu i tamo nekoj fabrici tekstila-kaže se u otvorenom pismu sindikata.

-Menadžment je sa puno upornosti i problema ugovorio poslove sa ino kupcima za pokretanje proizvodnje početkom marta. Za početak je bilo dovoljno posla za 250 do 300 radnika, ali je taj pokušaj propao zbog inertnosti pojedinaca iz Ministarstva privrede koji su odugovlačili sa davanjem jednog pisma podrške, a koje su ino kupci očekivali od Ministarstva, tako da su izgubili strpljenje i ugovorene količine prebacili u druge fabrike. Činjenica je da je ovim činom dodatno ugrožen opstanak fabrike i mogućnost skorijeg pokretanja proizvodnje, da će to imati negativne posledice kod poverioca prilikom glasanja za usvajanje UPPR-a na ročištu u Privrednom sudu u Nišu zakazanom za 12. mart, kao i na strpljenje i nezadovoljstvo radnika odnosom prema njima, njihovim porodicama i njihovoj budućnosti-kaže se u saopštenju koje su potpisali predstavnici reprezentativnih sindikata ASNS i “Nezavisnost” u ovoj kompaniji.

Pogledajte saopštenje sindikata u celini:

saopštenje sindikata

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker