Gradska hronika

Pronađena deca koja su se sinoć izgubila čuvajući stoku

Dvoje dece starosti devet i šesnaest godina, rodom iz sela Dragovita kod Dimitrovgrada, koja su se sinoć izgubila čuvajući stoku, pronađena su jutros nakon celonoćne potrage pripadnika Zajedničkih snaga Vojske i Policije, koji su angažovani na obezbeđenju granice ka Bugarskoj.

 

Kako javlja TANJUG, nestanak dece na jednom od punktova Zajedničkih snaga prijavio je otac, a akcija potrage je otpočela gotovo istog trenutka. Deca su, nakon celonoćne potrage, pronađena na putu za selo Petačinci, jutros oko 10 sati.

 

Deca su odmah odvedena do Doma zdravlja u Dimitrovgradu, gde će im lekari proveriti zdravstveno stanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Komandant Zajedničkih snaga Vladeta Baltić kazao je su pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policjie angažovani na obezbeđenju državne granice, sprečavanju ilegalnih prelazaka granice i krijumčarenja ljudi, ali da pored toga uvek izlaze u susret zahtevima meštana, jer je briga o stanovništvu jedan od najvažnijih zadataka za sve vojnike i policajce.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker