Lokalna samouprava

Promocija Turističkog vodiča kroz Pirot

Udruženje prosvetnih radnika „LOGOS“ iz Pirota će u petak 15.12.2017.god u 12 sati u Medija centru Doma kulture Pirot, predstaviti publikaciju „Turistički vodič kroz Pirot“ .

Tokom 2015 i 2016.god. UPR „LOGOS“ je bezuspešno pokušavao da konkuriše kod više donatora i dobije sredstva za realizaciju projektne ideje, koja je za cilj imala unapređenje turizma u pirotskom kraju. Zahvaljujući Gradu Pirotu, ideja LOGOS-a je podržana kroz javni poziv za finansiranje udruženja građana za 2017.god. Projekat „Unapredi turizam“ je podrazumevao realizaciju više radionica sa preduzetnicima iz oblasti ugostiteljstva i turizma, sa predstavnicima NVO, ljubiteljima prirode, decom i mladima, prosvetnim radnicima i drugima koji su želeli da svojim radom i učešćem doprinesu poboljšanju turizma u Pirotu.
Jedan od proizvoda ovog projekta je i karta formata A4 pod nazivom “Turistički vodič kroz Pirot” čiji je autor: Dragan Nikolić, diplomirani geograf, kome je ovo treća karta (predhodne dve je 2003. i 2006. kao koautor uradio zajedno sa Goranom Mančićem iz Pirota).

Na prvoj strani je karta Grada Pirota, a na drugoj strani je karta cele teritorije opštine Pirot, sa QR-kodovima koji nakon skeniranja mobilnim telefonom, “vode” zainteresovane na izabrane sajtove na kojima mogu da dobiju, potrebne servisne, turističke, obrazovne, kulturne ili informacije iz oblasti ugostiteljstva.
Za izradu karte i svih sadržaja korišćene su standardne kartografske metode, a za grafički dizajn je korišćen program: Inkscape.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker