Gradska hronika

Produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda

U OŠ ,,Sveti Sava“ u Pirotu uspešno nastavlja sa radom produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda. Ovim organizovanim oblikom rada OŠ ,,Sveti Sava“ se pridružuje brojnim školama u Srbiji koje već godinama uspešno organizuju produženi boravak za svoje đake.


Boravak je organizovan tako da je besplatan za decu, sa njima rade učitelji sa dugogodišnjim iskustvom a radno vreme boravka je od 7:00 do 16:00, a po potrebi i duže. Koncepcija rada se bazira na :
– Izradi domaćih zadataka,
– Utvrđivanju i proširivanju znanja,
– Razvijanju drugarskih i socijalnih odnosa među vršnjacima,
– Kreativnom razvoju svake ličnosti,
– Razvijanju radnih navika, pozitivnog stava prema školi i školskim obavezama.
U okviru produženog boravka organizuju se i slobodne aktivnosti (sport, zabava, razonoda), kao i dramska, likovna i muzička sekcija. Sve ove su u skladu sa uzrastom učenika i prate individualni razvoj učenika, njegove sklonosti i potrebe.
Za decu su organizovana dva obroka koja stižu iz PU ,,Čika Jova – Zmaj“, pripremljena po visokim standardima i prilagođena uzrastu dece. Cenu obroka određuje PU ,,Čika Jova –Zmaj“ i biće poznata početkom septembra.
Zainteresovani roditelji mogu da se jave pedagoško-psihološkoj službi škole na telefon 323-018 i učiteljima za dodatne informacije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker