Gradska hronika

Produženi boravak u OŠ “Sveti Sava”

Produženi boravak OŠ ,,Sveti Sava“ u Pirotu uspešno nastavlja sa radom i u školskoj 2015/2016.godini i obaveštava zainteresovane roditelje da je upis u toku. Učenici prvog i drugog razreda imaće pomoć u učenju i izradi domaćih zadataka dok su im roditelji na poslu.

produzeni boravak
Boravak je organizovan tako da je besplatan za decu, sa njima rade učitelji sa dugogodišnjim iskustvom a radno vreme boravka je od 7:00 do 16:00, a po potrebi i duže. Koncepcija rada boravka se bazira na :
– Izradi domaćih zadataka,
– Utvrđivanju i proširivanju znanja,
– Razvijanju drugarskih i socijalnih odnosa među vršnjacima,
– Kreativnom razvoju svake ličnosti,
– Razvijanju radnih navika, pozitivnog stava prema školi i školskim obavezama.
U okviru produženog boravka mogu se pronaći i slobodne aktivnosti (sport, zabava, razonoda), kao i dramska, likovna i muzička sekcija. Sve ove aktivnosti su u skladu sa uzrastom učenika i prate individualni razvoj učenika, njegove sklonosti i potrebe.
Produženi boravak je interes dece, roditelja i škole, a roditelji su spokojni na svom radnom mestu i sigurni da su deca napisala domaće zadatke, naučili sve što je potrebno i bila na sigurnom dok oni ne dođu po njih. Ovim organizovanim oblikom rada se pridružujemo brojnim školama u Srbiji koje već godinama uspešno organizuju produženi boravak za svoje đake.
Za decu su organizovana dva obroka koja stižu iz PU ,,Čika Jova – Zmaj“, pripremljena po visokim standardima i prilagođena uzrastu dece. Cenu obroka određuje PU ,,Čika Jova –Zmaj“ i biće poznata početkom septembra.
Zainteresovani roditelji mogu da se jave pedagoško-psihološkoj službi škole na telefon 323-018 i učiteljima za dodatne informacije.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker