Gradska hronika

Prodaja u avgustu veća za 10 posto

Korporacija “Tigar” AD na današnjoj konferenciji za novinare prezentovala je najnovije rezultate poslovanja ove kompanije koja se, po tvrdnjama rukovodstva, nakon veoma teškog perioda polako konsoliduje i povećava prihod od prodaje i izvoz robe.

-U periodu od aprila do avgusta ostvareni su ukupni prihodi od 11 miliona evra, od čega je od izvoza ostvaren prihod od šest miliona evra._DSC9168

U ukupnom izvozu najzastupljeniji je program obuće, koji predstavlja 83 procenata izvoza, dok ostatak predstavlja izvoz fabrika tehničke gume i hemijskih proizvoda.

-Prosečna mesečna prodaja u poslednja tri meseca bila je na nivou od 253 miliona dinara, što znači da je prodaja u avgustu bila za 10 odsto viša u odnosu na prošlogodišnji prosek i poslednja tri meseca ove godine-kazao je direktor funkcije računovodstva Đorđe Džunić.

Po njegovim rečima, zbog veoma teškog perioda u poslovanju kompanije na početku godine, po podacima iz finansijskih izveštaja rezultat poslovanja u prvih šest meseci je negativan uprkos pozitivnom trendu poslednjih meseci.

-Neto gubitak iznosi 626.7 miliona dinara zbog čega je došlo do neminovnog smanjenja kapitala kompanije koji je sveden na oko 600 miliona dinara-kazao je Džunić.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker