Gradska hronika

Problemi sa izvođačima radova

Direktor Doma kulture u Pirotu Miško Ćirić izjavio je danas na konferenciji za štampu da će rekonstrukcija sale Doma kulture, koja je trebala da bude gotova do kraja godine, kasniti zbog problema sa izvođačem radova.

sala doma kulture

-Došlo je do objektivnih problema prilikom rekonstrukcije kao što je činjenica da je tokom radova utvrđeno da mora da se renovira i bina jer su daske propale. To nas je usporilo dve do tri nedelje jer smo tražili dodatna sredstva, ali ima i subjektivnih problema koji su se pojavili kada se došlo u fazu da se postavljaju stolice. Stolice koje je doneo izvođač radova zaista ne odgovaraju minimalnim uslovima i mi to ne možemo da prihvatimo jer insistiramo da se rekonstrukcija sale uradi maksimalno kvalitetno s obzirom da je reč o poslu koji se ne radi često, već jednom u dve ili tri decenije i zbog toga insistiramo na kvalitetu, da se neodgovarajuće stolice promene i postave stolice kakve su i predviđene-kaže direktor Ćirić.

Po njegovim rečima  kvalitet sedišta koje je izvođač planirao da postavi je ispod svakog merila.

Kvalitet šivenja je veoma loš, stavljani su stari zarđali šrafovi, sedišta su različite veličine i mi ne možemo da prihvatimo da se takve stolice postave-kaže direktor Ćirić.

On dodaje da se nada da će u prva dva meseca naredne godine biti završena rekonstrukcija.

-Panel-ploče koje treba da budu na zidovima stižu krajem januara, biće postavljene u prvoj polovini februara. U međuvremenu se nadam da će stići nove stolice, daleko kvalitetnije od onih koje su stigle i da nećemo više imati problema-istakao je direktor Ćirić.

 

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker