Gradska hronika

Priznanja najuspešnijima

 Opšte udruženje preduzetnika Pirota dodelilo je nagrade ‘’Privrednik – preduzetnik godine’’ za 2013. godinu.

Od ukupno 32 predloga nagrade su, u kategoriji “Privrednik godine” pripale  Miodragu Jovanoviću, direktoru Veterinarske klinike Pirot,  Bati Boškoviću, vlasniku firme  ‘’Arhibel’’, Goranu Đorđeviću, direktoru ‘’Toplote’’, Sado Zuku, vlasniku  ‘’Poljoauta’’,  Nadi Avžner,  pomoćniku direktora ‘’Komunalca’’ i Bobanu Toliću, direktoru ‘’Komunalca’’ u Pirotu.

dodela priznanja_resize

Priznanje ‘’ Zlatno pero u novinarstvu’’ dobio je novinar Zoran Panić, urednik informativnog programa regionalne TV Pirot  i dopisnik ‘’Blica’’,  Agencije Beta i portala Jugmedia.

Nagrade ‘’Preduzetnik godine’’ dobili su Veroljub Djurić, direktor Omladinske zadruge Pirot, Zoran Ćirić, vlasnik Apoteke ‘’Beladona’’, Aleksandar Jovanović, vlasnik i direktor ‘’Pisoft-a’’, Miroljub Igić, vlasnik Samostalne radnje ‘’Igić bajk’’ i Bojan Nikolić, direktor firme ‘’Vuk tende’’.

Zlatna plaketa Udruženja preduzetnika za menadžera godine u bankarstvu pripala je Saši Živkoviću, direktor Filijale ‘’Pro kredit banke’’ u Pirotu. Gradimir Filipović, direktor Narodnog pozorišta u Pirotu je dobio priznanje menadžer godine u kulturi. Aleksa Živković iz Kurirska službe ‘’Leka010 Pirot’’ dobio je priznanje za originalnu ideju u omladinskom preduzetništvu.

Nagrade ‘’Potez godine’’ pripale su Opštini Pirot za razvoj poljoprivrede i za ostvarene subvencije u poljoprivredi, nemačkoj humanitarnoj organizaciji ‘’ HELP’’, predstavništvu u Nišu za izuzetnu finansijsku pomoč u formiranju Radionice za proizvodnju pirotske peglane kobasice i Miomiru Nikoliću, vlasniku i direktoru ‘’Farmalogista’’ iz Beograda za nesebičnu pomoć Udruženju Piroćanaca u Beogradu i povezivanja sa zavičajem.

Priznanja su dodeljena na svečanostu u Velikoj sali SO Pirot.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

3 Comments

  1. Cestitamo svima. Ponosimo se vama a posebno privrednicima koji su uspeli sa realizuju jedinstven projekat zatvorene pijace, tako zatvorene da je vise niko nikada nece otvoriti.

  2. Colicu, mora se priznati da imas smisao za humor, dobro si me nasmejao. Ruku na srce, treba reci i da su pirocanci pomalo krivi sto je zatvorena pijaca postala jedan projekat u pokusaju. Navika je cudna stvar, tesko se menja. Velika je steta sto nemamo objekat tog tipa, vec leti pazarimo hranu na +40, a zimi se smrzavamo na minusu. A kako je prodavcima, samo oni znaju.

  3. Alek, projekat su realizovali neki od gore istanutih pirotskih privrednika koji su rodjeni u Pirotu i kojima su dobro poznate navike pirocanaca. Ti isti privrednici ali kao politicari nas svakodnevno uveravaju da su upravo oni ti koji najbolje prepoznaju sta je gradjanima najpotrebnije. Analogno tome, pirocanci su za ono sto im je bilo najpotrebnije, a to je jos jedna kineska prodavnica i Paunov studio, platili preko 60 miliona dinara. Moras priznati da sve ovo deluje pomalo prokineski. Ako se prilikom dodeljivanja ovih priznanja cenila i internacionalna nota realizovanih projekata, onda cela ova ceremonija potpuno opravdava tako visok renome.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker