Reportaža

Pripremili riblju čorbu od 120 litara

Na Keju pored Nišave danas je održano sedmo po redu nadmetanje najpoznatijih pirotskih gurmana i ribolovaca u pripremanju najbolje riblje čorbe “Zlatni kotlić Pirota”.

Zvezda ovogodišnjeg takmičenja svakako je bio kazan sa 120 litara riblje čorbe koju su pripremili Čedomir Stojanović i Željko Marković. Ovaj kazan bio je namenjen svim posetiocima koji su besplatno mogli da probaju vrhunsku riblju čorbu._DSC1026

Čedomir kaže za Pirotske vesti da je riblja čorba u pirotskom kraju posebno ukusna zbog izuzetno kvalitetne riba sa Zavojskog jezera.

-Čorba iz našeg kazana namenjena je svim posetiocima i nadam se da će je biti dovoljno da svi mogu da probaju izuzetnu riblju čorbu za čiji ukus je najzaslužnija jezerska riba sa Zavojskog jezera-kazao je Čedomir.

_DSC1021

 

Za titulu najbolje kuvara riblje čorbe nadmetalo se 15 ekipa, a po rečima predstavnika organizatora Ribolovačkog udruženja “Pastrmka” Dragana Đorđevića, ovogodišnje, sedmo po redu takmičenje je možda i najjače.

-Gotovo svi učesnici su ranije osvajali medalje tako da je takmičenje ove godine zaista izuzetno jako i konkurencija je žestoka-kazao je Đorđević.

Na kraju je titulu najbolje kuvara riblje čorbe dobio radnik “Tigar obezbeđenja” Dragan Igić iz ekipe “ADS stolarija”, drugo ekipa “Moj grad” koju su uglavnom činili poznati pirotski muzičari(na fotografiji ispod) i treće “Demi romano mačo”._DSC1027

Dobitnik pobedničkog pehara i velikog kotlića, koji je nagrada za najboljeg kuvara riblje čorbe Dragan Igić kaže da od 2008. godine učestvuje na ovom takmičenju.

-Do sada sam osvojio četiri medalja na ovom takmičenju, Ranije sam osvajao dve srebrne i jednu bronzanu medalju, svake godine se nadao zlatu, i ove godine sam i osvojio prvu nagradu. Za riblju čorbu sam koristio veliki broj vrsta riba, a osim jezerske ribe koristio sam i dunavsku ribu gde sam ove godine pecao karaše i šarane-kazao je Igić. Pokrivitelj manifestacije je opština Pirot.dragan igic

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

  1. Slazem se sa prethodnim komentarom,a za jezero da i ne pricamo, kakav je gore krivolov na delu, a bande krivolovaca naoruzane su kao paravojne formacije…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker