Lokalna samouprava

Pripreme za osmu po redu svetkovinu pirotske peglane kobasice uveliko u toku. Veliko interesovanje izlagača ali i posetilaca

Turistička organizacija Pirot i Grad Pirot uveliko rade na pripremi osmog po redu Sajma pirotske peglane kobasice. Sponzor Sajma koji se održava zadnje nedelje januara meseca biće Jelen pivo, prijave za proizvođače traju do 15. decembra, a od 10. decembra otvorene su prijave i za prateće izlagače poput vinarija, mlekara, proizvođače sira i kačkavalja kao i za izlagače na prostoru izvan hale Kej. 

-Uvek krenemo u novembru mesecu sa pripremama. Prijave su otvorene do 15. decembra za proizvođače pirotske peglane kobasice, uglavnom su to već dobro poznati proizvođali ali ima i novih koji do sada nisu učestvovali. Od 10. decembra je krenula prijava i za prateće sadržaje, za proizvođače sira i kačkavalja, mlekare i za vinarije koje se takođe svake godine prijavljuju u velikom broju. Prijava je od 10. decembra krenula i za izlagače koji su ispred hale. Sve će to biti završeno do kraja godine kada će sve biti već spremno. Vremenski uslovi su se popravili, kada je reč o proizvodnji peglane kobasice tako da će i sa tog aspekta sve biti spremno. Generalni pokrovitelj 8. Sajma je Jelen pivo, odnosno Apatinska pivara. Veliko je interesovanje i za izlagače i za posetioce pa apelujemo na ljude koji sa strane planiraju da dođu u Pirot da na vreme rezervišu smeštaj jer će to vrlo brzo biti rasprodati i biće problem naći slobodan krevet-kaže direktor Zlatkov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker