Gradska hronika

Prioritet – prelazak na jeftinije energente

U sklopu strategije opštine Pirot da se u svim objektima koji su pod ingerencijom opštine, a u kojima se kao energent u zimskoj sezoni koristi lož ulje, zameni za drugi, jeftiniji energent, ovih dana se izvode radovi na povezivanju objekata predškolske ustanove “Lane” i “Bambi” na centralni toplovod. Lož ulje je jedan od najskupljih energenata zbog čega se zamenjuje alternativnim energentima. 

Vrtić toplovod2Opština Pirot, PU “Čika Jova Zmaj” i JP “Gradska Toplana inicirali su priključenje vrtića “Lane” i “Bambi” na centralni toplovod. U toku su radovi koji će omogučiti povezivanje ova dva objekta na toplovod, i oni bi trebali da budu završeni tokom novembra meseca. Strategija naše opštine je da u svim objektima koji su pod ingerencijom lokalne samouprave, a koji koriste lož ulje kao najgori mogući energent, bude zamenjen nekim drugim energentom – izjavio je Pirotskim vestima, Boban Nikolić, opštinski većnik zadužen za sektor vanprivrede.

Nakon problema u fabrici AHA Mura Prvi maj, nastali su problemi i sa grejanjem u vrtiću “Prvomajski cvet”, jer je fabrika prestala da isporučuje toplotnu energiju ka ovom objektu.

Problem postoji i on je nastao onog trenutka kada je stala fabrika. Mi imamo Ugovor sa AHA Murom, i njime smo definisali međusobne obaveze, i mi smo naše obaveze svo vreme uredno izmirivali, međutim desilo se da je fabrika prestala sa radom, i samim tim oni su prestali da izvršavaju svoju obavezu, tačnije da “Prvomajskom cvetu” isporučuju toplotnu energiju. Primorani smo da tražimo neko drugo rešenje, ali nažalost to nije jednostavno, i nije moguće to uraditi brzo, pre svega iz tehničkih razloga. Ipak, uveliko radimo na nalaženju alternative koja bi omogućila stabilno i kvalitetno grejanje u ovom vrtiću – kazao je Nikolić.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker