Lokalna samouprava

Prezentacija uspešnog primera slobodne zone u Republici Srpskoj

U Ministarstvu privrede Republike Srpske, g. Zoran Petrović, pomoćnik izvršnog direktora Slobodne zone Pirot je 6. februara 2020. pred oko 80 predstavnika ministarstava, opština, privrede Republike Srpske predstavio je opšte uslove poslovanja u slobodnim zonama na primeru Slobodne zone Pirot.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević, u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, otvorio je prezentaciju „Slobodne zone u svetu i Evropi – opšti uslovi poslovanja u slobodnim zonama, primer slobodne zone Pirot”, u organizaciji Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

zona slobodna pirot
a24b2fc5-8a77-4b16-bd9e-c9276b6ddeef#Слободне зоне#2

Cilj prezentacije je upoznavanje načina funkcionisanja slobodnih zona u svetu, sa posebnim osvrtom na ostvarene rezultate Slobodne zone Pirot, kako bi se podstakla ovakva inicijativa i u Republici Srpskoj i da se u posljednjem kvartalu ove godine u skupštinskoj proceduri nađe zakon o slobodnim zonama u Srpskoj, u čijoj izradi će biti korišćena najpovoljnija rešenja primijenjena u Slobodnoj zoni Pirot i drugim zonama.

Zoran Petrović je istakao da su predstavnici Slobodne zona Pirot spremni za saradnju sa prestavnicima Vlade Republike Srpske i sa lokalnim samoupravama i da ćemo se truditi da učestvujemo u usvajanju pravnih zakonskih rešenja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker