Gradska hronika

Protest zdravstvenih radnika u sredu 5. novembra

Reprezentativni sindikati u zdravstvu najavili su da će oko 100.000 njihovih članova od 5. novembra štrajkovati svake srede. Zdravstveni radnici traže da Vlada ispuni njihove zahteve, među kojima je najvažniji da se oni izuzmu iz smanjenja plata u javnom sektoru.

Sindikati zdravstvenih radnika najavili su da će se u danu protesta zbrinjavati samo hitni slučajevi.

bolnica

Tim povodom danas je u Opštoj bolnici Pirot održana konferencija za medije kojoj su prisustvovali predstavnici svih sindikata u zdravstvu i zdravstvenoj zaštiti iz Pirota.

Vladi Republike Srbije upućen je dopis sa tri ključna zahteva. Izuzimanje iz smanjenja plata u javnom sektoru, zaključivanje posebnih kolektivnih ugovora za oblast zdravstva i socijalne zaštite i treći, jedinstveno sagledavanje svih zaposlenih u javnom sektoru, povodom novog Zakona o platnim razredima. Nažalost uprkos mnogim sastancima i pregovorima do dogovora sa Vladom Republike Srbije u vezi naših zahteva, nije došlo, izjavio je danas novinarima dr Dragan Tošić, iz sindikata “Nezavisnost”, napominjući da su svi sindikati ujedinjeni kao nikada do sada.

Sindikati zdravstvenih radnika najavili su da će se u danu protesta zbrinjavati samo hitni slučajevi.

Jednodnevni štrajk sprovešće se u skladu sa Zakonom, poštujući Uredbu o minimumu procesa rada koji mora biti obavljen tokom štrajka. Zbrinjavanje urgentnih bolesnika vršiće se uobičajno, dok ambulantni deo u Opštoj bolnici neće raditi tog dana – izjavio je danas dr Branimir Havidža Lilić.

PV

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker