Gradska hronika

Prete i blokadom magistrale

Stotinjak nezadovoljnih meštana pet sela Blato, Kostur, Mali i Veliki Suvodol, kao i Ponora danas je u znak protesta zbog katastrofalnog stanja puta ka Ponoru blokiralo državni put prvog B reda koji od Pirota vodi ka selu Ponor i dalje ka Beloj Palanci.

Ovaj put se, za vreme prekida saobraćaja na magistralni od Pirota ka Nišu zbog miniranja, koristi kao alternativa pa je zbog teških kamiona i autobusa koji ovde prolaze, ali i zbog obližnje asfaltne baze, put preko Ponora praktično uništen.

protestiJedan od meštana ovih sela Ljubiša Petrović kaže da je put užasan.

-Stalno ovim putem prolaze teški kamioni koji ga u roku od mesec dana bukvalno iskopaju tako da je sve teže prolaziti putničkim vozilima ovim putem. Ugrožen je autobuski saobraćaj ka ovim selima i situacija je stvarno alarmantna tako da je ove ljude muka naterala na blokadu puta-kaže Petrović.protesti sadikov bunar

Predsednik Skupštine opštine Pirot Milan Popović, koji je obišao nezadovoljne meštane ovih sela kazao je da opština u potpunosti podržava nezadovoljne meštane i njihove napore da dobiju normalan put. -Opština je u više navrata pisala zahteve i nadležnim ministarstvima, i Putevima Srbije i Upravnom okrugu Pirot i narodnim poslanicima kako bi se svi angažovali i da bi država obezbedila novac za saniranje ovog puta koji je u zaista katastrofalnom stanju. Opština nema nadležnost nad ovim putem koji je državni put prvog B reda, a onaj ko ima obavezu da održava put to ne čini tako da su meštani s pravom nezadovoljni i mi ćemo ih podržavati sve dok se njihovih zahtevi ne ispune-naveo je Popović.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

4 Comments

  1. Ne vidi niko iz ministarstava i iz Beograda šta se ovde dešava. Opština treba da brine, zaštiti i predstavlja svoje građane. Nije ona samo za Crveni trg i Poljsku Ržanu.. Da ne pričamo o zaštiti Stare planine, opštini je to druga galaksija.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de