Gradska hronika

„Prepoznaj – reci NE nasilju“

Projektom „Prepoznaj – reci NE nasilju“, udruženje žena „Lav“ organizuje radionicu u Krupcu sa ciljem da se žene iz ruralnih sredina osnaže da prepoznaju oblike nasilja i adekvatno reaguju u slučaju da imaju saznanja o ovoj pojavi ili su i same žrtve nasilja. Radionica je deo projekta u cilju prevencije rodno zasnovanog nasilja pod pokroviteljstvom grada Pirota.

Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Pirota dr Milena Dimitrijević kaže da je borba protiv svih vidova  nasilja   jedan od  izazova na lokalnom nivou. Kada govorimo o nasilju nad ženama grad Pirot je u svom LAP-u za rodnu ravnopravnost zacrtao kao jedan od posebnih ciljeva ,  prevenciju i suzbijanje nasilja nad ženama i zaštitu žrtava nasilja.

Nosioci aktivnosti koje su predviđene planom su Savet za rodnu ravnopravnost ,  sve institucije koje se bave problemom nasilja nad ženama , civilni sektor i celokupna lokalna zajednica. U gradu Pirotu postoji dobra intersekterska saradnja,  što je preduslov da se uspešno deluje na prevenciji i zaštiti žrtava nasilja, kaže predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker