Gradska hronika

Prekršajni sud u Pirotu: Za volanom sve češće drogirani!

Od početka godine zaključno sa septembrom u pirotskom Prekršajnom sudu, procesuirano je 15 vozača, koji su vozili pod dejstvom raznih opijata. Vožnja pod dejstvom droge, nažalost je sve učestalija pojava na nešem području.

Prema rečima predsednika suda Milka Stankova svi su sankcionisani, odnosno kažnjeni novčanim kaznama od 100  do 120 hiljada dinara, i dobili adekvatan broj kaznenih poena. Sa nekima od njih su postignuti sporazumi o priznanju krivice i izrečene mere zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 5 meseci.

U istom periodu,u ovom sudu oduzeto je i preko 876 hiljada krijumčarenih evra  otkrivenih na prelazu Gradina, oko 2,5 kilograma zlatnog nakita i 17 automobila i 1 motor kojima supočinjena ova dela.Protiv-vrednost zaplenjenih deviza je oko 103 miliona dinara.  Procesuirano je i 75 dela švercovanjna razne robe, koja vredi oko 27 miliona dinara. U nadležnosti suda je i procesuiranje migranata.

Kako nam  je kazao predsednik Stankov u poslednja dva meseca sve više je maloletnih izbeglica iz Avganistana i Sirije, tako da je samo u poslednja dva meseca, pred sudom procesuriano oko 200 maloletnika kojima su izrečene opomene i ukori , nakon čega su predati nadležnim institucijama koje se bave ovom problematikom. Bilo je i dosta kazni zbrog remećenja javnog reda i mira.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker