Gradska hronika

840 Piroćanaca dobilo zabranu upravljanja vozilima

Prekršajni sud u Pirotu, dobio je novu informatičku i kancelarijsku  opremu, kao i adaptirane prostorije sa rekonstruisanom arhivom. Osavremenjavanje ove pravosudne ustanove omogućila je američka organizacija USAID, a  uredjenje će uskoro biti i ozvaničeno u prisustvu predstavnika pomenute organizacije.

 

milivoje minic, predsednik prekrsajnog suda u pirotu

Prema račima Milivoja Minića, predsednika Suda, nova oprema će omogućiti efikasniji rad zaposlenih , a posebno značajno je to što je arhiva suda, kao i pisarnica koju često posećuju građani, konačno dobila odgovarajuće prostorije.

Prekršajni sud u Pirotu sa svojim jedinicama u okolnim gradovima jedan je od najefikasnijih u Srbiji. Prošle godine, rešio je oko 75 odsto  svih priospelih predmeta, a od kazni i ostalih dažbina koje se ovde plaćaju, inkasirano je preko 37 miliona dinara. Procenat zastarevanja je 1,9  što je takođe  odličan rezultat. Građanima, koji su se na ovaj ili onaj način ogrešili o zakon, prošle godine  izrečeno je 2.693 novčanih kazni, 20 kazni zatvora, a izrečene su i 459 opomene kao i 33 ukora.  Zabrana upravljanja motornim vozilima izrećena je u 840 slučajeva, od 197 osoba su odeuzeti premeti kojima su počinjeni prekršaji, dok je iz srbije proterano 16 osoba.

pisarnica prekrsajnog suda

U istom periodu, doneto je 177 oslobadjajućih presuda, a obustavljeno je i 149 postupaka. U oblasti saobraćajnih prekršaja bilo je i 30 maloletnika.

P.V.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker