Gradska hronika

Predstavljen izveštaj o napretku Srbije ka EU

U „Gradskoj kući„ u Nišu predstavljen je godišnji izveštaj o napretku Srbije ka evropskim integracijama za 2015. godinu. Izveštaj je predstavio g. Frenk Janmat, šef sektora za evrointegracije i ekonomske teme Delegacije EU u Srbiji, posebno osvrćući se na ekonomske aspekte i nalaze izveštaja.

image

Prisutnima se obrato i gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić, a uvodničari su bili dr Dragan Kostić, predsednik Regionalne privredne komore Niš i izvršni direktor Slobodne zone Pirot, Mihajlo Zdravković, gradski većnik zadužen za privredu, prof. dr Boban Stojanović, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu i „Jean Monet“ profesor, i Marko Jovanović, student Ekonomskog fakulteta u Nišu.

image

Dr Kostić je održao prezentaciju o ukazima na nalaze izveštaja Evropske Komisije o Srbiji za 2015. godinu iz ugla članica Regionalne privredne komore Niš i predstavio najaktuelnije tendencije i pokazatelje u vezi sa privredom na području niškog regiona. Nakon prezentacije održana je diskusija uz učešće predstavnika privrede, akademske zajednice, medija, kao i brojnih relevantnih organizacija i institucija u Nišu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker