Politika

Predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, boravila u Pirotu

Posle obilaska nekoliko gradova u Srbiji, ovih dana, predsednica Srpske stranke Zavetnici i kandidatkinja za predsednika Republike Srbije na predstojećim izborima, Milica Đurđević Stemenkovski, boravila je danas u Pirotu, gde se sastala sa svojim članovima i simpatizerima i obišla grad. Zvaničnu kampanju Srpska stranka Zavetnici počeće 15. februara rekla je, pored ostalog, u obraćanju svojim članovima, predsednica, Milica Đurđević Stamenkovski.

Ono što je ključno jesu porodične vrednosti, očuvanje suvereniteta naše zemlje, obnova i podizanje domaće privrede, reforma prosvete, rekla je Đurđević Stamenkovski.

“Znate i sami koliko se borimo da očuvamo vrednosti koje su domaćinske, tradicionalne, koje su hrišćanske, i koliko puta smo se suprotstavljali rušenju javnog morala preko različitih nacionalnih frekvencija gde se mladim naraštajima, izrazito našim devojčicama i devojkama, plasiraju pogrešni uzori i gde im se preporučuje da budu vođene stranputicom. Jednostavno, sve to nagriza ovo društvo i to su sve teme kojima jedna politička stranka mora da se bavi. Nije dovoljno da mi govorimo šta ćemo da uradimo u pogledu infrastrukture, na koji način ćemo voditi spoljnu politiku, na koji način ćemo voditi unutrašnju politiku, potrebno je da brinemo i o vrednostima ovog društva. Jer, zalud su nama putevi, pruge, ako smo mi iznutra, kao društvo, zapali u trulež, jad i čemer. Moramo da povedemo računa da se očuvaju te vrednosti, porodične, da se prosveta apsolutno reorganizuje, da se vrati autoritet učiteljima, nastavnicima, profesorima i da, jednostavno, imamo ono što smo nekada imali, jedan ozbiljan obrazovni sistem koji ne čini ljude samo školovanim, već ih čini ljudima spremnim za život, zrelim za izazove i odgovornim i prema porodici, i prema društvu, i prema svojoj državi”- rekla je, pored ostalog Milica Đurđević Stamenkovski.

Ona je još dodala da želi da se jug Srbije čuje u institucijama i da će kao stranka nastojati da jedan veći broj predstavnika bude na listi kandidata za narodne poslanike i iz Pirota i čitavog juga i jugoistoka Srbije. Beogradizacija je nešto što je rak rana našeg društva i naše zemlje, i da je neophodno se prekine sa praksom da se ključne odluke donose samo u Beogradu, rekla je.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji Milica Đurđević Stamenkovski smatra da je to prioritet za svakog građanina Srbije. Ona ističe da su “Zavetnici” jedina politička stranka koja je objavila i napisala platformu za obnovu suvereniteta na Kosovu i Metohiji, i da su ponuđena konkretna rešenja šta to Srbija treba da radi da bi se dugoročno vratila na Kosovo i Metohiju u punom kapacitetu. Govoreći o zaštiti životne sredine, između ostalog, je rekla da se o ekonomskim interesima mora voditi računa, ali da oni ne isključuju ekološke standarde.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker