Lokalna samouprava

Predloženo izmeštanje taksi stanice sa glavne ulice

Dugogodišnji problem u ulici Srpskih Vladara, za Piroćance predstavlja taksi stanica koja ugrožava bezbednost saobraćaja. Odeljenje za urbanizam stambeno komunalne i inspekcijske poslove pri Opštini Pirot traži izmeštanje stanice sa ove na drugu lokaciju.

20140605_102645_resizedOdeljenje za urbanizam stambeno komunalne i inspekcijske poslove opštine Pirot uputilo je dopis Direkciji za izgradnju za što hitnije izmeštanje taksi stanice iz ulice Srpskih vladara. Nova lokacija sa 10 parking mesta biće na parkingu u ulici Branka Radičevića, koju je potrebno najpre urediti – izjavio je Slobodan Rančić, stručni saradnik za saobraćaj u Opštini Pirot.

Predloženim rešenjem biće rešen dugogodišnji problem koji u velikoj meri trenutno ugrožava saobraćaj u najprometnijoj ulici u gradu.

Na parkingu u ulici Branka Radičevića je početkom građevinske sezone rešen problem sa odvodnjavanjem, a i veliki broj ploča i slivnika je bio polomljen ili odnešen sa trga, što je takođe rekonstruisano. Stara javna rasveta je predstavljala problem kod parkiranja vozila naših sugrađana, pa je ovim projektom ona uklonjena sa parkinga – izjavio je nakon završetka radova Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju opštine Pirot.

Tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Pre svega osim izmestanja bi trebali da sankcionisu sve divlje taksiste(vecinu njih) i da sprece bahacenje istih.Svaki iole kulturniji vozac ce vam reci kakvi su taksi vozaci,po pitanju postovanja saobracajnih propisa

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker