Kultura

Pravoslavni crtani film iz Pirota

Izdavačka kuća “Znamenje” iz Pirota objavila je prvi pravoslavni crtani film, koji je kompletno proizveden u Pirotu, uz blagoslov patrijarha srpskog Irineja.Kako je Pirotskim vestima izjavio Željko Perović, iz “Znamenja”, namera je da se ovim prvim crtanim filmom otvori serijal crtanih filmova sa pravoslavnom tematikom.
pravoslavni crtani film

-Cilj nam je da na ovaj način našoj deci ponudimo valjanu alternativu za mnoge rđave sadržaje kojima su ona svakodnevno obasipana sa televizijskih ekrana, interneta i medija uopšte. Reč je o nekomercijalnom projektu, dobrovoljnom i dobrotvornom pa je svaka eventualna pomoć dobrodošla-kaže Perović za Pirotske vesti.

Po njegovim rečima, crtani film je zapravo animirana verzija knjižice koju je “Znamenje” izdalo prošle godine pod nazivom “Povest o Nerukotvorenom liku Gospodnjem”.

-U izradu štampanom ali i animiranog izdanja učestvovali su ljudi iz Pirota, tako da možemo da kažemo da je to pirotski proizvod. Urednik štampanog izdanja je sveštenik Jovan Ž. Ljubičić, čiji su koreni iz Pirota, tekst je čitao Vasilije Perović, za animaciju ali i pratnju na gitari Vladimir Mančić, a za muzičku podlogu Tanjica i Anđelija Perović-kaže Željko, koji je napisao tekst.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker