Lokalna samouprava

Poziv poljoprivrednicima da se jave za subvencije

Pomoćnik predsednika opštine Pirot zadužen za poljoprivredu Goran Popović pozvao je sve poljoprivrednike sa teritorije pirotske opštine da se jave na konkurs opštine za pomoć poljoprivrednicima koji će biti raspisan već 1. aprila.

fond poljoprivreda pv

Po Popovićevim rečima, tekst konkursa će biti objavljen u subotu u nedeljniku “Sloboda” a biće dostupan i na portalu opštine Pirot.

-Štampaćemo i nekoliko hiljada flajera kako bi što veći broj poljoprivrednika dobio informacije o načinu za konkurisanje i druge neophodne detalje. Ono što je važno je da, iako konkurs stupa na snagu 1. aprila, svi vlasnici registrovanih poljoprivrednih gazdinstava moći će da dobiju subvencije opštine za sva svoja ulaganja u osavremnjavanje gazdinstava koja su realizovali već od 1. januara ove godine, naravno uz obavezu da prilože i fiskalne račune i drugu dokumentaciju kako bi i dokazali svoja ulaganja i dobili na osnovu toga pomoć opštine”, kaže Popović. Po njegovim rečima, najveći deo novca poljoprivednici će dobiti za investicije u fizička sredstva, čak 25, 5 miliona dinara

-Izdvojeno je i osam miliona dinara za finansiranje osiguranja životinja, useva i zasada, ali i sufinansiranje kamata na kredite koje su poljoprivrednici podigli kako bi osavremenili proizvodnju na svojim gazdinstvima-zaključuje Popović.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker