Gradska hronika

Požar na Staroj planini gasi 55 vatrogasaca i 19 vozila iz više gradova Srbije

Požar koji je u nedelju posle podne buknuo na bugarskoj strani Stare planine, kod mesta Martinovo,proširio se i na zapadni, odnosno naš deo planine.

Kako saopštava Sektor za vanredne situacije pri MUP-e u gašenju učestvuje 55 vatropgasaca sa 19 vozila i to iz Pirota, okolnih gradova, ali i, iz Zaječara, Leskovca, Smedereva, Niša i Pančeva. Oni pokušavaju da obuzdaju vatrenu stuihiju na veoma nepristupačnom  terenu, pa je samim tim i gašenje otežano.

Reč je o Vražjoj glavi, Tri čuke, Arbinje i Koprenu.Oblak dima od požara već se vidi na istočnoj strani pirotske koltline, a miris dima se oseća i u gradu. Uz vatrogasce, gašenje pomažu i meštani Jelovice, Dojkinaca i pojedinih sela u dimitrovgradskoj opštini. Vatrom su zahvaćeni suvati, i kompleksi suve trave i niskog rastinja, ali i staništa kleke, borovnica i brusnica.

Za sada nema inforamacija  o eventualnom požaru u zimzerlenim kompleksima.

Ekipa Štaba za vanredne situacije iz Pirota  se nalazi na terenu, a fotografije noćnog požara na Staroj planinim, napravio je i ustupio nam predsednik MZ u Dojkincima Ivica Veljković.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker