Gradska hronika

Povređeno dete-biciklista u ZONI ŠKOLE!

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da će u narednoj nedelji pojačano sankcionisati prekršaje izvršene od strane biciklista, vozača lakih električnih vozila, motocikala i mopeda pri čemu će za saobraćajne prekršaje izvršene od strane dece - vozača prekršajne naloge i prijave uručivati roditeljima zbog propuštanja dužnog nadzora

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da su se u protekloj nedelji na teritoriji PU Pirot dogodile 7 saobraćajne nezgode, od toga 2 saobraćajne nezgode sa povređenim licima, u kojima su 2 vozača bicikla zadobila povrede, od čega jedno dete biciklista u zoni škole i 5 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom. U istom periodu otkriveno je i sankcionisano ukupno 634 prekršaja, od kojih je u zonama škola sankcionisano 47 prekršaja.

policija

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 16.09 – 22.09.2023. godine, u saradnji sa Evropskom mrežom saobraćajne policije sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol dani bezbednosti” koja je usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i/ili psioaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koji čine vozači motocikala i mopeda, kao i na druge prekršaje kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave u Pirotu otkriveno je ukupno 787 prekršaja, od čega 26 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, od kojih je 7 lica zadržano u prostorijama za zadržavanje PU u Pirotu.

Policijska uprava u Pirotu obaveštava građane da će u narednoj nedelji pojačano sankcionisati prekršaje izvršene od strane biciklista, vozača lakih električnih vozila, motocikala i mopeda pri čemu će za saobraćajne prekršaje izvršene od strane dece – vozača prekršajne naloge i prijave uručivati roditeljima zbog propuštanja dužnog nadzora. PU u Pirotu apeluje na građane da poštuju pravila saobraćaja, a posebno na bicikliste, kao jedne od najranjivijih učesnika u saobraćaju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker