Ostale vesti

Povređena devojčica, oštećeno više od 200 krovova na kućama

Danas oko 13 sati u Dimitrovgradu, nakon eksplozije na gradilištu obilaznice oko Dimitrovgrada koja se dogodila u sklopu miniranja, na naselje Jokšina mala u ovom gradu obručila se prava kiša kamenja i tom prilikom povređena je devojčica, a oštećeni su i krovovi na više od 200 kuća, kao i nekoliko automobila.

Po rečima predsednika opštine Dimitrovgrad Nebojše Ivanova, opština je u više navrata apelovala da se povede računa prilikom miniranja, koje se po njegovoj oceni sprovodi neprofesionalno.

-Odmah smo formirali komisiju koja popisuje štete na objektima. Poslednjih meseci u nekoliko navrata smo apelovali na izvođača, grčku “Ternu” da povedu računa prilikom miniranja i eto šta se danas desilo. Povređena je devojčica, na svu sreću van je životne opasnosti, oštećeni su krovovi na ogromnom broju kuća, i velika je sreća što nema poginulih, jer je nedelja popodne, lep je dan a ulice su pune dece koja se igradu-kaže Ivanov.

ACA_8691_resize

Meštani ovog naselja kažu da je eksplozija bila stravična.

-Imao sam osećaj kao da se ruši kuća. Komšije koje su bile u kućama u momentu eksplozije trčali su od straha napolje, a oni koji su bili napolju jurili su u kuće kako bi se zaštitili od kamenja koje ih je zasipalo. Meni je teško oštećen automobil na koga je pao kamen težine preko pet kilograma-kaže jedan od meštana Petar Ćirić.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

video materijal -Youtube/ Televizija Caribrod.

Slične vesti

2 Comments

  1. Jednom rečju katastrofa, dozvoliti miniranje u blizini naselja a ne obezbediti ga, je van svake pameti. I Dimitrovgrad i Pirot će godinama imati štete od skoro svakodnevnog podrhtavanja tla, ko zna na koju će stranu otići podzemne vode, plašim se da će mo na Sarlahu izgubiti rezerve pijaće vode, za kojom je sve veća potražnja, jer kvalitetna pijaća voda će se sve više i više tražiti. Onaj ko je dozvolio miniranje na Sarlahu je za svako osudu.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker